Julen har bragt

Post date: 14-02-2010 11:55:41

- den sædvanlige travlhed til FRBB. Traditionen tro har orkestret en del aktiviteter i julemåneden. Foruden at spille til FDF Ellings årlige julemarked 1. søndag i Advent, står programmet på både koncerter og ”Nissemarch”.

Første arrangement løber af stabelen onsdag d. 9. december. Her gælder det julekoncerten i Det Musiske Hus i Frederikshavn. Sammen med en række af andre brass bands og ensembler fra Frederikshavn og omegn, vil orkestret spille musik af mere eller mindre julepræget karakter.

Torsdag d. 17. december er orkestret endnu en gang inviteret til at spille ved Ældresagens Julekoncert i Frederikshavn Kirke. Ud over FRBB medvirker Musikskolens Voksenkor og Ældresagens eget kor. Koncerten giver rig mulighed for at nyde noget af julens smukkeste musik fra både kor og orkester.

Søndag d. 20. december trækker orkestret i nissetøjet, og gør klar til for alvor at lade det blive jul i Frederikshavn. Årets ”Nissemarch” består af modtagelse af julemanden ved juleskibet, besøg hos flere af byens ældre og ikke mindst den afsluttende march gennem gågaden med små koncerter undervejs. ”Nissemarchen” er også den årlige begivenhed, som trækker tidligere orkestermedlemmer, de ”gamle nisser”, til og gør orkestret lidt større end det er til daglig. Og det er et imponerende syn at se 40 mennesker i røde dragter og nissehuer gå gennem gaderne.

Selv om man så skulle tro, at julefreden sænker sig over orkestret i slutningen af december, pakkes instrumenterne ikke for langt væk. Allerede nu ligger de første planer for det nye år nemlig klar og straks efter nytår begynder forberedelserne. Og mon ikke 2010 byder på både konkurrencer og koncerter for FRBB