Aalborg Musikkonkurrence byder velkommen til Fodens Band

Post date: 28-12-2016 09:42:45

I maj 2017 kommer et af verdens absolut bedste brass bands til Aalborg: Fodens Band!!

Fodens Band er et af de mest veldrevede og bedste brass bands i verden. Og det er med stor stolhed at vi kan præsentere dem til næste års Aalborg Musikkonkurrence!

En kort præsentation af Fodens Band:

Fodens Band er et britisk brass band hjemhørende i Sandbach, England. Bandet blev stiftet i 1900 i landsbyen Elworth (i nærheden af Sandbach) og blev efter et par år overtaget af Edwin Foden og fik navnet Fodens Motor Works Band.

Den legendariske dirigent Fred Mortimer (1880-1953) dirigerede bandet gennem 27 år (fra 1927 til 1953) med enorm succes. Her blev det til hele otte nationale mesterskaber for bandet.

Bandet har skiftet navn, efter dets sponsorer, flere gange. Blandt andet Britannia Building Society og Antoine Courtois (instrumentproducent). Siden 2008 har bandet ikke haft en hovedsponsor og er nu kendt som Fodens Band.

Fodens Band er gennem de seneste år blevet kendt for deres Youth Band og deres Solo Contest. Youth Bandet blev stiftet i 2012, som en naturlig overbygning til det arbejde flere af bandets medlemmer allerede lavede for børn og unge. Det blev en bragende succes fra begyndelsen med hele 60 medlemmer.

Så sent som i 2012 vandt Fodens Band både Nationals og British Open (her deltager alle de bedste britiske bands). Og gennem mere en hundrede år har bandet været blandt Storbritaniens absolute topbands. Så det er med en hvis ærefrygt og en enorm stolthed at Aalborg Musikkonkurrence i 2017 kan præsentere hele to koncerter med dette fantastiske band! Læs mere om bandet på http://www.fodensband.co.uk