Dirigenter

Henrik Næser (Dirigent)

Henrik (f. 1986) startede i FRBB i 1994 og spillede først baryton og senere cornet, indtil han i 2003 skiftede til slagtøj.

Henrik har været i Søværnets Tamburkorps 2006-2011

Henrik er fast inventar på FDFs Orkesterkursus og har siden 2007 været instruktør på kurset.

Henrik har spillet og assisteret i en række af danske brass band bl.a. Concord Brass Band, Lyngby-Taarbæk Brass Band, Århus Brass Band og FDF Landsorkester.

Ellen Ræbild (Dirigent)

Ellen (f. 1973) indledte det lange forhold til Eb-hornet allerede som 10-årig med undervisning af Gunnar Dornonville De La Cour.

Ellen har siden spillet i mange forskellige brass bands og startede ud med at spille i Sindal Skoles Ungdomsorkester og Sindal Blæserne. Senere skiftede hun til Hjørring Musikskoles Ungdomsorkester og Hjørring Blæserne. Og efter et kort ophold i FDF Aalbæks orkester startede hun i 1995 i FRBB.

Ellen har spillet i FDFs Landsorkester og assisteret i Nordvestjysk Brass Band, KFUM Spejdernes Brass Band m.fl., og hun deltager desuden hvert år som instruktør på FDFs Orkesterkursus.

Henrik Juul-Pedersen (FRBB)

Henrik (f. 1982) startede sin musikalske karrierer i Tønder FDF Orkester. Senere flyttede han til Nordjylland med familien, hvor han startede i Brønderslev FDF Orkester. Her begyndte han også sin karrierer som dirigent og siden hen som chefdirigent i FRBB.

Efter endt studentereksamen startede han på MGK i Aalborg på trombone med Bettina Ejlerts Jensen som underviser. Herefter startede han på Musikvidenskab på Aalborg Universitet og fik i 2008 sin bachelor.

Henrik har modtaget undervisning i direktion af bl.a. Søren Birch, Arvid Anthun og Frans Rasmussen. Henrik har vundet flere dirigentpriser ved brass band konkurrencer.

Henrik har dirigeret en række af forskellige brass bands. Her kan nævnes Nordvestjysk Brass Band, Århus Brass Band, Silkeborg Blæserne og Peder Most Garden.

Henrik er idémanden bag brass band konkurrencen, Aalborg Musikkonkurrence og nodeforlaget, Northern Brass Co-op.

Carsten Højen Jensen (Instruktør)

Carsten (f. 1971) er opvokset i det nordøstlige Vendsyssel i en familie, hvor FDF og brass band fyldte meget. Igennem Aalbæk og Skagen FDF fik han sin musikalske start, men først efter at have hørt The International Staff Band i 1984 kom der rigtig gang i musikken.

i 1985 blev Carsten optaget i det legendariske Hjørring Blæserne under ledelse af Herbert Møller, hvor de i 1986 vandt DAO DM. Efterfølgende har Carsten spillet i et hav af brass bands, her kan bl.a. nævnes KFUM-Spejdernes Brass Band, Nordvestjysk Brass Band og FDFs Landsorkester.

Carsten startede med at dirigere i midten af 1990'erne, først på FDFs Orkesterkursus og i forskellige andre FDF orkestre indtil han i 1995 startede som dirigent og leder i FRBB.

Carsten virker primært som instruktør og leder i FDFs orkesterarbejde, og deltager bl.a. på FDFs Orkesterkurus.

Carsten har været med til at starte FDFs Landsorkester og FDFs Koncertstævne. Senest har han været med til at stifte forlaget Northern Brass Co-op, sammen med Henrik Juul-Pedersen.

Jacob Vilhelm Larsen (Gæstedirigent)

Jacob (f.1976) er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, hvor han har studeret klassisk trompet hos Martin Schuster og docent Kristian Steenstrup samt direktion hos Søren K. Hansen.

Jacob har været dirigent hos flere af landets bedste brass bands bl.a. Silkeborg Blæserne, Århus Brass Band og Nordvestjysk Brass Band, og han bliver ofte brugt som gæstedirigent/instruktør hos både brass bands og harmoniorkestre.

I 2009 blev Jacob ansat som resident conductor hos Stavanger Brass Band i Norge, og han er også dirigent for Elim Brass. Derudover studerer han korpsdirektion hos Helge Haukås på konservatoriet i Stavanger.

Jacob har komponeret en række musikstykker til både brass bands og andre orkestersammensætninger. Han har også komponeret numre til FRBB bl.a Call of the Brave og St. Denio Metamorphosis.

Anne Mette Hansen (Gæstedirigent)

Anne Mette er født og opvokset i Thisted, hvor hun som 10-årig begyndte i Thisted FDF Orkester, som blev begyndelsen til en altoverskyggende interesse.

I 1987 var Anne Mette med til at stifte Nordvestjysk Brass Band, med hvem hun deltog i og vandt adskillige brass bands konkurrencer bl.a. Silkeblæs 3 gange i træk.

Anne Mette blev i 1988 optaget på Nordjysk Musikkonservatorium, hvor hun har studeret trompet hos Anton Hansen, og tog musikeksamen i trompet og ensembleledelse i 1992.

Allerede året efter drog Anne Mette ud i verden for at uddanne sig, hvilket førte hende til bl.a. Chicago, hvor hun spillede hos John Henes og Vincent Cichowicz.

Anne Mette har dirigeret flere brass bands, her kan nævnes Silkeborg Blæserne, Nordvestjysk Brass Band og Århus Brass Band.

Anne Mette har siden 1992 været ansat hos Prinsens Musikkorps først som eb-cornet og nu som flugelhorn, cornet og trompet, og hun optræder ofte som solist ved musikkorpsets koncerter.